نشانه ها و تابلو ها همیشه یک عنصر اساسی در زندگی و تجارت بوده اند. نقاشی ها اولین تلاش انسان برای بیان آنچه در ذهن داشت در قالب اشکال مصور و حروف به حساب می آمدند.
اولین بخش از این راه ارتباطی در دنیای باستان شکل گرفته بود. در حدود هیجده هزار سال پیش از میلاد و در دوران پارینه سنگی انسان در تلاش بوده است نشانه هایی از خود برای برقراری ارتباط ایجاد کند. در واقع علامت و نشانه توسط رومی ها تشخیص داده شد و پس از آن علامت ها در تجارت نیز مورد استفاده قرار گرفتند.
انواع تذهیب، آهن تزیینی و کنده کاری ها جهت ایجاد بافت متفاوت از حروف و طراح یها در روی متریال متفاوت نظیر چوب، سنگ و فلزات اجرا می شدند.
سپس به تدریج اولین تابلو ها شامل حروف که بیشترین توجه را به خود جلب می کردند در انگلستان، آمریکا و اروپا در بالای مسافرخانه ها، هتل ها و فروشگاه ها نصب می شد، بدین صورت تبدیل به یک روش تبلیغاتی شدند و دریافتند که با وجود این تابلو ها و معرفی خود بیشتر مورد استقبال و توجه قرار می گیرند.
تاریخچه ساخت اجزای حروف برجسته
ژرژ کلود در سال ۱۹۱۰ اولین لامپ نئونی را اختراع و به نمایش گذاشت. حدود ۲۳ سال بعد ماده آکریلیک پلکسی گلاس که در ساخت انواع تابلو و بخصوص تابلو حروف برجسته کاربرد اساسی دارد توسط کمپانی رومن و هاس تولید کننده مواد شیمیایی اختراع شد. پس از آن شرکت ایونیک که یک شرکت مواد شیمیایی آلمانی و از بزرگ ترین شرکت های شیمیایی تخصصی در دنیا است ویژگی های این محصول را ارتقا داده و آن را تبدیل به اکریلیک شفاف و مقاوم در برابر ضربه نمود.
بدینگونه متریال مورد استفاده در تابلو های حروف برجسته اختراع شد و ارتقا پیدا کرد.
تاریخچه حروف برجسته چنلیوم
تابلوی چنلیوم یا حروف چنلیوم برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ معرفی شدند و در دهه هفتاد و اواخر آن با یک نور داخلی و با حالت برجسته و سه بعدی با روکش پلاستیک طراحی و اجرا شدند.آن ها اولین تابلو هایی بودند که ظاهری مدرن را برای فروشگاه ها به ارمغان آوردند. البته ساخت آن ها نه با تجهیزات امروزی بلکه به صورت دست ساز انجام می شد.
نور به کار رفته برای درخشندگی این حروف از نئون با ولتاژ بسیار بالا در حدود ۱۵۰۰۰ ولت کار میکرد.
اکثر پنل های که در تابلو ها نیز بکار می رفت از جنس چوب بود و این میزان ولتاژ و ایجاد گرمای زیاد توسط لامپ های نئونی سبب آتش سوزی میشد. لذا سعی شد که از چوب در این سازه ها استفاده نشود.
در سال ۱۹۸۰ لامپ های نئونی با ویژگی های نور دو برابر و مصرف برق بسیار پایین تر شروع به تولید شدند. پس از آن در حدود سال ۱۹۹۳ چراغ های LED با خروجی نور صد در صد در حروف اختراع شد که پراکندگی نور یکنواختی ایجاد می کرد. با این حال هنوز مصرف انرژی بالایی داشتند.
ظهور چراغ های ال ای دی در سال ۱۹۹۳ به عنوان منبع روشنایی بالقوه برای روشنایی تابلو ها سبب شد اولین تابلوی چراغ ال ای دی در رنگ های متنوع قرمز، آبی، سبز اختراع شود.
بدین صورت تابلو های RGB در دسترس قرار گرفته و در سال ۲۰۱۱ اولین ورود به حروف برجسته را پیدا کردند. در سال ۲۰۱۸ LED های تولیدی تا پنج برابر روشن تر و مصرف انرژی پایین تری پیدا کردند.
در سال ۱۹۹۴ یک سازنده دستگاه های سی ان سی ایده ساخت دستگاه خم کننده و شکل دهنده حروف با نام accu-bend را ارائه داد که می توانستند دیوارهای جانبی حروف را خم کرده و شکل دهند.
با پیشرفت تکنولوژی در حوزه دستگاه های CNCتلاش ها برای دستیابی به تکنولوژی بهتر در خصوص دستگاه های خم کن روز به روز بیشتر شد تا به اکنون که سریع ترین و کم هزینه ترین حروف و لبه آلومینیوم توسط این دستگاه ها ساخته می شود.
بدینصورت هر کدام از اجزای یک حروف برجسته سیر تکمیلی خود را طی نمودند تا امروز به تکنولوژی ساخت حروف سه بعدی با بالاترین کیفیت برسیم.
روند ساخت حروف برجسته
حروف چنلیوم سازه های فلزی هستند که آن ها را به عنوان علائم نورانی و حروف برجسته می شناسیم. ساختار این حروف تشکیل شده از ورق های فلزی و آلومینیومی که توسط یک روتر لیزری و دستگاه های CNC خم می شوند تا به شکل حروف خمیده شکل دهی شوند. فونت و طراحی مورد نظرمان که قصد داریم بر روی آن ها ایجاد کنیم را در یک فایل طراحی به دستگاه سی ان سی می دهیم تا حروف را به شکلی که می خواهیم خمیده کنند.
سپس درز حروف و لبه ها یا جوش داده می شود و یا پرچ می شوند. پساز رنگ آمیزی با استفاده از لامپ ها و لوله های گاز نئون و یا چراغهای ال ای دی نورپردازی می شوند و در نهایت یک قطعه ورق پلاستیکی اکریلیک پلکسیگلاس و یا وینیل به ضخامت نیم سانتی متر که با شکل حروف مطابقت می کند و برش داده شده به لبه ها متصل م یشود بدین صورت حروف نورانی تشکیل می شوند.
انواع تابلو حروف برجسته
-
تابلو چنلیوم
اشکال مختلفی برای حروف در نظر گرفته شده که نحوه پردازش مواد در آن و شکل ظاهری آن متفاوت است.
به عنوان مثال می توان از لایه های ونیل ها بر روی حروف اعمال کرد که پانچ شده اند و سوراخ های ریز بر روی آن ها ایجاد شده تا ظاهری ستاره گون در شب داشته باشند.
انواع رنگ بندی متنوع برای لبه ها و پلاستیک رویین می توان بکار برد که تمامی موارد بنا بر سلیقه می تواند انتخاب شود.
همچنین با پیشرفت در این زمینه عمق و ضخامت حروف کاهش چشمگیری داشته و امروزه تنها در حدود کمتر از صد میلی متر نیز می رسد.
نحوه نورپردازی متفاوت و استفاده از متریال متنوع به ایجاد اشکال مختلف از حروف برجسته منجر شده است، درصورتی که طبق مراحل ذکر شده عمل شود تابلو چنلیوم ساده خواهیم داشت. چنلیوم طلایی از ورق چنلیوم طلایی و ورق پلکسی طلایی ساخته می شود. برای مشاغلی که ارتباط با درخشندگی دارند مانند جواهر و طلا فروشی ها و یا مشلغلی که میخواهند در روز جلوه بیشتری داشته باشند می توانند از این رنگ حروف استفاده کنند.
-
تابلو حروف برجسته پلاستیکی
برخی از حروف را می توان از جنس پلاستیک وکیوم شده ساخت. حروف برجسته به گونهای قالبگیری می شوند که به صورت حروف حجمی درآیند و سپس یک پوشش پلاستیکی روی آن را می پوشاند. می توان این روکش را به صورت رنگی نیز به کار برد. نور به کار رفته در این حروف از تمامی وجه های حروف ساطع شده و محدودیت حروف فلزی و چنلیوم در انتشار نور را ندارد.
-
حروف برجسته فلزی
از دیگر مواد به کار رفته در ساخت تابلو ها برخی فلزات شامل استیل آلومینیوم هستند که عموماً از جنس استیل استفاده می کنند. این حروف فلزی به صورت سه بعدی طراحی شده و به دلیل این که اغلب بدون نور پردازی هستند برای ایجاد جلوه بیشتر بر روی پایه هایی نصب می شوند که از پنل زیرین خود فاصله داشته باشند.
این حروف مناسب فضای بیرونی نیستند چراکه در شب امکان دید کمی دارند. حالت براق آن ها زمانی نمایان می شود که به آن ها نور بتابد. بنابراین اکثراً در داخل فروشگاه ها برای نمایش برند ها و یا برخی تابلو های راهنما از این نوع استفاده می شود.
ساخت انواع حروف برجسته، انواع تابلو حروف برجسته، انواع لایت باکس تبلیغاتی و … با بهره گیری از برترین تکنولوژی های روز در دنیا و بالاترین کیفیت در شرکت عرفان انجام می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع تابلو حروف برجسته با کارشناسان این مجموعه درتماس باشید.
بدون دیدگاه